Επιμορφωτικό πρόγραμμα για στελέχη του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) - E.Y.A.E. EKAB

E.Y.A.E. EKAB

Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας Εργαζομένων ΕΚΑΒ

Breaking

Home Top Ad

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Επιμορφωτικό πρόγραμμα για στελέχη του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ)



 Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.)του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) διοργανώνει, κατά την επιμορφωτική περίοδο Μάρτιος-Απρίλιος 2019, σειρά πιστοποιημένων επιμορφωτικών προγραμμάτων που απευθύνονται στα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα προγράμματα συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Π. «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα») και προέκυψαν μετά από ανίχνευση εκπαιδευτικών αναγκών, επεξεργασία σχεδίων εκπαίδευσης και αιτήματα των Φορέων. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο της Προέδρου του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., αποσκοπούν στην αποτελεσματική υποστήριξη της υλοποίησης των δημοσίων πολιτικών και εντάσσονται σε επτά θεματικούς τομείς.
Στο θεματικό τομέα «Βιώσιμη Ανάπτυξη», διοργανώνεται επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο:

«Διαχείριση Έκτακτων Αναγκών»

Ομάδα –Στόχος: Το πρόγραμμα απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε στελέχη, άνδρες και γυναίκες, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ)και της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ).

Σκοπός του προγράμματος είναι η αναβάθμιση των δεξιοτήτων και των γνώσεων των συμμετεχόντων/ουσων σε θέματα που άπτονται των αντικειμένων της υπηρεσίας τους, η ενίσχυση του προφίλ και των δυνατοτήτων τους, καθώς και η προσωπική τους ενδυνάμωση και υποστήριξη, ώστε να επιχειρούν αποτελεσματικότερα και ασφαλέστερα σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Βασικός στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ και της ΕΛΑΣ, καθώς και η προαγωγή της συνεργατικής δραστηριότητας και του συντονισμού των ενεργειών τους κατά την αντιμετώπιση συμβάντων έκτακτης ανάγκης.

Χρονική Διάρκεια:35 ώρες

Θεματικές Ενότητες:
1. Έναρξη του Επιμορφωτικού Προγράμματος. Γενική παρουσίαση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα»
2. Διαχείριση φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών
3. Επικίνδυνα Υλικά/ Χ.Β.Ρ.Π απειλές
4. Αστικές πυρκαγιές, αιτίες και χαρακτηριστικά τους/ Ασφάλεια στο χώρο επέμβασης/ Χρήση εξοπλισμού
5. Ακινητοποιήσεις–Απεγκλωβισμοί/ Αρχές διάσωσης πολυτραυματία/ Ψυχολογικές Πρώτες Βοήθειες διασώστη/στριας
6. Διαχείριση δασικών πυρκαγιών
7. Αξιολόγηση γνώσεων και δεξιοτήτων

Προκειμένου οι συμμετέχοντες/χουσες να λάβουν Βεβαίωση Πιστοποίησης θα πρέπει να έχουν παρακολουθήσει ανελλιπώς το πρόγραμμα και να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης γνώσεων και δεξιοτήτων.

Η ανωτέρω δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου