Θερμική καταπόνηση εργαζομένων - E.Y.A.E. EKAB

E.Y.A.E. EKAB

Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας Εργαζομένων ΕΚΑΒ

Breaking

Home Top Ad

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Θερμική καταπόνηση εργαζομένων



Αθήνα 18/06/2019                                  προς: Γραφείο Προέδρου
      
Θέμα: Θερμική καταπόνηση εργαζομένων.

Κύριε πρόεδρε,
Ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που ενδέχεται να επικρατήσουν κατά τους επόμενους θερινούς μήνες, σας υπενθυμίζουμε τα όσα απορρέουν από την σχετική νομοθεσία για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία και αναμένουμε την θετική σας εισήγηση για την λήψη των κατάλληλων και απαραίτητων μέτρων.

Σύμφωνα με την νομοθεσία, ο εργοδότης πρέπει να διασφαλίζει την ασφάλεια, την υγεία και την ευημερία όλων των εργοδοτουμένων του και να διατηρεί ικανοποιητικές κλιματικές συνθήκες στο χώρο εργασίας.

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο πρέπει να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα για την αποφυγή της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων, με ιδιαίτερη μέριμνα για όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Όπως και να λαμβάνονται τα κατάλληλα προληπτικά και προστατευτικά τεχνικά και οργανωτικά μέτρα.

Ως εκ τούτου, η οργάνωση του χρόνου εργασίας με διαλείμματα κατάλληλης διάρκειας για την μείωση της θερμικής καταπόνησης, ο προγραμματισμός των εργασιών που συνεπάγονται υψηλή θερμική καταπόνηση σε ώρες εκτός θερμοκρασιακών αιχμών, η παροχή πόσιμου δροσερού νερού είναι κάποια ενδεικτικά μέτρα προστασίας που θα μπορούσαμε να πάρουμε ως υπηρεσία.

Επίσης με την έναρξη των καλοκαιρινών αδειών, είναι ευκαιρία το αρμόδιο γραφείο κίνησης να προγραμματίζει την εργασία των συναδέλφων σε ασθενοφόρα τύπου Peugeot, τα οποία είναι καινούργια και τα κλιματιστικά τους έχουν πολύ μεγαλύτερη απόδοση από τα καταπονημένα Citroen.


Για την Ε.Υ.Α.Ε. του ΕΚΑΒ

ο πρόεδρος


Χουλιάρας Βασίλειος
             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου