Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «ΣΥΝδράμω, ΣΥΝεπιχειρώ , ΣΥΝεργάζομαι» - E.Y.A.E. EKAB

E.Y.A.E. EKAB

Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας Εργαζομένων ΕΚΑΒ

Breaking

Home Top Ad

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «ΣΥΝδράμω, ΣΥΝεπιχειρώ , ΣΥΝεργάζομαι»


Πραγματοποιήθηκε στην κεντρική υπηρεσία Αθηνών, την Τρίτη 29-5-2018,  η ημερίδα «ΣΥΝδράμω, ΣΥΝεπιχειρώ , ΣΥΝεργάζομαι» που διοργάνωσε η Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ.

Η ημερίδα είχε αρκετά μεγάλη συμμετοχή, μιας και τα θέματα που διαπραγματευόταν αφορούσαν καθαρά την καθημερινότητα των εργαζομένων.
Σκοπός της ημερίδας ήταν να διευκρινίσει τα θολά σημεία τα οποία υπάρχουν ανάμεσα στην συνεργασία των υπηρεσιών, να ρίξει φως στις ποινικές ευθύνες, στις νομικές και διοικητικές διατάξεις που αφορούν το επάγγελμα του διασώστη και να διαπιστώσει τυχών προβλήματα και παραλείψεις.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τον πρόεδρο της Ε.Υ.Α.Ε. - ΕΚΑΒ, κ. Χουλιάρα Βασίλειο να ανακοινώνει την έναρξη της ημερίδας. Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του προέδρου του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ, κ. Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου και  του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ, κ. Γεωργίου Μαθιόπουλου.
Στην συνέχεια άρχισαν οι ομιλητές να αναλύουν τα θεάματα και στο τέλος η ημερίδα  έκλεισε με τις ερωτήσεις των εργαζομένων.


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγειάς και Ασφάλειας Εργαζομένων ΕΚΑΒ, Χουλιάρας Βασίλειος ανακοινώνει την έναρξη της ημερίδας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ, κ. Καρακατσιανόπουλος Κωνσταντίνος απευθύνει έναν σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ, κ. Μαθιόπουλος Γεώργιος απευθύνει έναν σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους.


Ο Υπεύθυνος τομέα μοτοσικλετών ΕΚΑΒ Αθήνας, κ. Σιδηρόπουλος Κυριάκος ξεκινά πρώτος, αναλύοντας το θέμα:  Διαπίστωση θανάτου - εμπειρία από την καθημερινότητα των μοτοσυκλετών ΕΚΑΒ

Η κα. Μαυρικάκη Σοφία,  Νοσηλεύτρια Π.Ε.
Αναπληρώτρια προϊσταμένη (Τ.Α.Ε.) Τμήματος Άμεσης Επέμβασης
συνεχίζει με θέμα: ΕΚΑΒ - Modus operandi  (τρόπος του λειτουργείν)

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Δημήτριου Πύρρου, Διευθυντή των Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, με θέμα: Εμπειρία από άλλες χώρες.

Ο Δρ. Καρακούκης Νικόλαος, Ιατροδικαστής Α΄τάξεως
Προϊστάμενος Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών
θέμα:  Διαπίστωση θανάτου ·    Εντολή μη ανάνηψης ·   Οριοθέτηση των εννοιών διαπίστωση και πιστοποίηση θανάτου.



Δρ. Μπογιόκας Ηλίας, Ιατροδικαστής Α΄τάξεως
Προϊστάμενος Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιώς
θέμα:   Παραλαβή νεκρών από χώρους ανεύρεσης  ·  Καθήκοντα ιατροδικαστή  ·  Σκηνές εγκλήματος  και ο καθοριστικός ρόλος του Διασώστη


Αέρης Θεμιστοκλής,  Υπαστυνόμος ΄Β
Τμήμα Ανθρωποκτονιών.
θέμα: Καθήκοντα και ενέργειες Αστυνομίας

Μπουγιούκος Σωτήριος,  Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών
Ταμίας του Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος
θέμα: προβλήματα διασωστών του ΕΚΑΒ από την οπτική του ποινικού δικαίου

Μέτος Στυλιανός ,  Δικηγόρος
Νομικός Σύμβουλος Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ
θέμα: ποινικές ευθύνες διασωστών από την άρνηση μεταφοράς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου