ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΥΑΕ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟ - E.Y.A.E. EKAB

E.Y.A.E. EKAB

Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας Εργαζομένων ΕΚΑΒ

Breaking

Home Top Ad

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΥΑΕ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟ







Προς: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ                                 Αθήνα 16-3-2020

Θέμα: Ενημέρωση Εργαζομένων για συνάντηση της ΕΥΑΕ ΕΚΑΒ με Σωματείο Εργαζομένων , Υπηρεσιακούς Παράγοντες και Διεύθυνση Νοσηλευτικής με θέμα μέτρα προφύλαξης για τον Κορονοϊο.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η  Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, τον υπεύθυνο ΤΑΕ, τον Υπεύθυνο του Γραφείου Κινήσεως και την Διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. 

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:
  •        Ζητήθηκε από την ΕΥΑΕ ενημέρωση για την σύναψη σύμβασης που είχε προαποφασιστεί μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων στην αρχή της πανδημίας,  με ιδιωτική εταιρία που θα αναλάμβανε να απολυμαίνει τα ασθενοφόρα οχήματα αλλά και γενικότερα το κτήριο της κεντρικής υπηρεσίας και τον περιβάλλοντα χώρο αυτού. Μας απάντησαν ότι έχουν γίνει επαφές με διάφορες εταιρίες, η δυσκολία που υπήρξε  ήταν στο να βρεθεί εταιρία που και να καθαρίζει και να απολυμαίνει, αλλά μας διαβεβαιώσαν πως αυτά έχουν λυθεί και  εντός λίγων ημερών θα υπογραφεί η σύμβαση και η απολύμανση - καθαρισμός θα ξεκινήσει.
  • Ζητήθηκε από την ΕΥΑΕ να προβεί άμεσα η Υπηρεσία στην αγορά μικρών ψεκαστήρων προπιέσεως χειρός με ρυθμιζόμενο μπέκ ψεκασμού, οι οποίοι θα μοιραστούν στα ασθενοφόρα οχήματα για να απολυμαίνουν οι διασώστες σωστά και γρήγορα τα ασθενοφόρα.  Η απάντηση ήταν πως θα αγοραστούν και θα μοιραστούν άμεσα, ένας σε κάθε όχημα.
  • Ζητήθηκε η ανοχή της Υπηρεσίας και του Ασυρματικού Κέντρου ώστε κατά την αλλαγή της βάρδιας να δίνετε ένα δεκάλεπτο στο πλήρωμα που αναλαμβάνει βάρδια για να καθαρίσει και να απολυμαίνει το ασθενοφόρο. Οι λόγοι που το επιβάλουν είναι Υγείας, Ασφάλειας,  Πρόληψης και ταυτόχρονα Ψυχολογικοί μιας και τα μόνα μέσα που είναι σίγουρα και ασφαλή, είναι αυτά που εμείς οι ίδιοι παίρνουμε. Η απάντηση ήταν πως θα το εφαρμόσουν αρκεί το δεκάλεπτο να μείνει δεκάλεπτο και να μην γίνετε κατάχρηση από τους διασώστες.
  • Όσο αφορά την ανακοίνωση που βγήκε χτες από τον ασύρματο για την μη αναγκαιότητα του να φοράμε  ποδονάρια σε διαγνωσμένα ή ύποπτα περιστατικά, μας απάντησαν ότι σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες του ΕΟΔΥ δεν περιλαμβάνονται στην στολή που προτείνουν οι ειδικοί και πως θα απολυμαίνουμε τα υποδήματα μας με το ειδικό σπρέι της υπηρεσίας.
  • Ζητήθηκε από την ΕΥΑΕ να εφοδιαστούν όλα τα ασθενοφόρα οχήματα με  ειδικές στολές, μάσκες και γυαλιά προστασίας, μιας και  πολλοί ασθενείς από εδώ και πέρα θα είναι εν δυνάμει φορείς. Μας ενημέρωσαν ότι μοιράζονται ήδη τρεις στολές ανά αυτοκίνητο για τα ύποπτα περιστατικά και θα προχωρήσουν άμεσα σε προμήθεια στολών χαμηλότερης προστασίας για καθημερινή χρήση.
  • Οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, άτομα δηλαδή με σοβαρά χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά νοσήματα, νοσήματα του αναπνευστικού, σακχαρώδη διαβήτη) και όσοι τελούν σε ανοσοκαταστολή, οφείλουν να επισκεφθούν άμεσα τον ιατρό εργασίας στην ΚΥ του ΕΚΑΒ κατόπιν επικοινωνίας στο 2132143350 για κλείσιμο ραντεβού. Ενημερωθήκαμε ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει και ήδη κάποιοι συνάδελφοι έχουν μετακινηθεί προς δευτερεύουσες βοηθητικές θέσεις.
  • Εφεδρείες Προσωπικού – Περιορισμό στο ελάχιστο δυνατόν, του αριθμού των εργαζομένων που εκτίθενται ή ενδέχεται να εκτεθούν (Π.Δ. 186/1995) σε βιολογικούς παράγοντες.  Ζητήθηκε από την ΕΥΑΕ ΕΚΑΒ να  δημιουργηθούν εφεδρείες προσωπικού οι οποίες θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και θα μειώσουν την έκθεση των εργαζομένων..  χωρίζοντας το προσωπικό σε δυο - τρία γκρουπ τα οποία θα ρίχνονται σταδιακά στην μάχη εξασφαλίζοντας ότι εάν το πρώτο  γκρουπ μολυνθεί θα αντικατασταθεί από το δεύτερο και αυτό από το τρίτο έως ότου αναρρώσουν οι πρώτοι συνάδελφοι και επανέλθουν.. κ.ο.κ.  Η απάντηση της Υπηρεσίας ήταν Αρνητική.

Για την Ε.Υ.Α.Ε. του ΕΚΑΒ
ο πρόεδρος                  η γραμματέας
Χουλιάρας Βασίλειος       Καλοπήτα Βασιλική

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου